sábado, 5 de junio de 2010

Conferència: L'antiga civilització egípcia/La antigua civilización egipcia a Barcelona

Museu Egipci i laie us conviden a la conferència

"L'antiga civilització egípcia"

a càrrec de Marta Villanueva Blázquez (Màster en Egiptologia per l'Escola d'Egiptologia de la Fundació Arqueològica Clos)

"L'antiga civilització egípcia sempre ha despertat un gran interès a la nostra societat. Els misteris que encara avui dia envolten la seva cultura -començant per la dificultat de la seva llengua i dels seus textos-, o les seves creences en el Més Enllà han afavorit el naixement d'una veritable set de conèixer qui eren i com vivien els antics egipcis. Però potser la raó més important d'aquesta fascinació sigui les magnífiques restes que encara podem trobar a Egipte, restes que –encara que molt malmeses algunes d'elles- ens parlen d'una magnificència sense límits, d'una grandiositat que només podia haver estat feta a mida dels déus.
Piràmides, temples, tombes, són totes construccions que fan volar la nostra imaginació. Però a la vegada, ens parlen de creences, de com pensaven els antics egipcis, inclús de com vivien el dia a dia, doncs els tombes eren veritables cases per a l'eternitat, gràcies a les quals s'ha pogut reconstruir en gran part com era la vida quotidiana dels habitants del país del Nil.
Amb aquesta conferència coneixerem algunes de les més emblemàtiques d'aquestes construccions, les raons de la seva construcció, què intentaven mostrar –i a qui- amb elles, i sobretot, entendrem perquè Egipte sempre romandrà etern."

-------------------------------------------------------------------------------------------

Museu Egipci y laie les invitan a la conferencia

"La antigua civilización egipcia"
a cargo de Marta Villanueva Blázquez (Máster en Egiptología por la "'Escola d'Egiptologia de la Fundació Arqueològica Clos")

"La antigua civilización egipcia siempre ha despertado un gran interés en nuestra sociedad. Los misterios que todavía hoy envuelven su cultura –empezando por la dificultad de su lengua y de sus textos-, o sus creencias en el Más Allá han favorecido el nacimiento de una verdadera sed de conocimiento, quiénes eran y cómo vivían los antiguos egipcios. Pero quizás la razón más importante de esta fascinación sean los magníficos restos que todavía podemos encontrar en Egipto, restos que –aunque algunos de ellos no están en muy buen estado- nos hablan de una magnificencia sin límites, de una grandiosidad que sólo podía haber sido hecha a medida de los dioses.
Pirámides, templos, tumbas, son todas construcciones que hacen volar nuestra imaginación. Pero a la vez, nos hablan de creencias, de cómo pensaban los antiguos egipcios, incluso de cómo vivían en el día a día, pues las tumbas eran verdaderas casas para la eternidad, gracias a las cuales se ha podido reconstruir en gran parte como era la vida cotidiana de los habitantes del país del Nilo.
Con esta conferencia conoceremos alguna de las más emblemáticas de estas construcciones, las razones de su construcción, qué intentábamos mostrar –y a quien- con ellas, y sobretodo porqué Egipto siempre será eterno." 
 
Lunes, 07 de junio de 2010

19:30 - 21:00

laie pau claris llibreria

pau claris 85

Barcelona.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario